2011. augusztus 10., szerda

Mindenki kedvence: A Tizedik Doktor


Színész: David Tennant
Időszak: 2005-2010
Első feltűnés: 01x13 The Parting of the Ways – Csata után találkozunk
Utolsó feltűnés: 2009 karácsonyi különrészek - The End of Time II. rész

A sorozat sikeres visszatérte után a Tízedik Doktornak David Tennantot választották, aki akkor még főleg Harry Potter béli feltűnésének köszönhetően volt ismert. A döntést az idő jónak bizonyította, ugyan is a sorozat népszerűsége az óta is nőttön nő.

Személyiség: A Tízedik Doktor általában könnyed, beszédes, nyugodt, szellemes és kissé szemtelen, ám néha ellenségeivel szemben eluralkodik rajta a felsőbbrendűség és a valamelyest egocentrikus megállíthatatlanság érzése. Tud akár olyan szívtelen és veszélyes is lenni, mint a Hetedik, de nem sző komplikált terveket vagy állít távoli célokat. Rögtön az első részben, amiben láthatjuk, kijelenti, hogy nem ad „második lehetőségeket”. Regenerációból való felépülését követő első pár mondata után úgy jellemzi magát, hogy „goromba és nem vörös” (bár ebből láthatóan jobban fáj neki, hogy a haja ebben az inkarnációban sem lett vörös). Gyakran hadar 200 km/h sebességgel technoblablát amire általában a társai nem tudnak sokat csinálni csak bólogatni. Hajlamos a pánikra, mely tulajdonságát talán Donna kezelte legjobban (lásd: 04x01 Partners in Crime – Bűntársak). Ennél a Doktornál láthatjuk, hogy valójában mennyire szüksége van emberi útitársakra, még akkor is, ha néha csalódik bennük. Ennek ellenére jelenleg egyedül utazik, mivel azt mondta, hogy mikor társai otthagyják, mindig összetörik a szívét.

Öltözete általában ing nyakkendővel és egy barna öltöny kék hajszálcsíkokkal, vagy kék öltöny barna hajszálcsíkokkal. E felett viseli hosszú kabátját, amit (mint ahogy a 3. évadban elmondja) Janis Joplintól kapott. Tom Baker Negyedik Doktora után őt tartják az egyik legnépszerűbbnek. Szintén ő nyerte a „legjóképűbb Doktor” kategóriát több szavazáson is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése