2011. szeptember 6., kedd

Forrás: jolica.deviantart.com/art/A-Doktor-bennunk-el-205893065

Úgy hiszem, mindenki hasonló utat jár be, mint a Doktor.

Életünk egy hosszú utazásból áll, társak jönnek-mennek, konfliktusok adódnak, küzdelmek állják lépteinket…

Persze nekünk nincs Tardisunk, sőt, életünk véges és még csak vissza sem tudjunk játszani egyes pillanatokat, de úgy hiszem, mindannyiunk szívében ott él egy Doktor.
Gondolj csak bele… hány társad, úgynevezett barátod volt már életedben? Mind végigkísértek egy adott szakaszon, de végül el kellett válnotok. Van, akihez már sohasem térhetsz vissza, van, akivel el kellett feledtetned magad azért, hogy se neki, se neked ne fájjon. Volt, akibe beleszerettél, volt, aki barátként állt melletted. De a vége mindig ugyanaz lett: egyedül maradtál.
Ott voltak ők, mikor valami nagy bajba kerültél… Nem úgy, mint a Doktor, hisz te sosem küzdöttél más lényekkel, sosem utaztál más bolygóra, de azok az apró konfliktusok is épp olyan hatalmas galibának tűntek, mint egy Idő háború… Sokszor érezted már egyedül magad… hogy te vagy az egyetlen. Hiába voltak melletted társaid, akik védtek, óvtak, némelyiküket örökre el kellett hagynod, hogy boldogak lehessenek. És ez fájdalmas.

Sokszor érezted már azt, hogy minden a te hibád. Hogy ha másképp cselekedtél volna, mindez nem történik meg… De megtörtént, és ahogy a Doktor sem térhet vissza a saját múltjába, úgy te is csak a jelenedben élhetsz. Próbálsz menekülni a keserű gondolatok elől, próbálod elrejteni fájdalmad, de végig ott lángol benned az érzés: egyedül vagy. És így is lenne a legjobb, hisz akkor senkinek sem árthatsz!

De… valahányszor hazatérsz, vissza társaidhoz, barátaidhoz… rádöbbensz, mekkorát tévedtél. Sosem voltál egyedül, hisz a világon neked van a legnagyobb családod!

Igen. Mindenkiben ott lapul egy Doktor. Járjuk ezt a véges utazást, tele hibákkal, fájdalommal, egyre több nehézséggel, de szívünk mélyén tudjuk: sosem vagyunk egyedül. Csak néha ez túl nyilvánvaló ahhoz, hogy észrevegyük.

Ezért van mellettünk mindig valaki, aki rámutat azokra a részletekre, amik ott lapulnak orrunk előtt, csak mi, Doktorok nem látjuk tisztán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése