2011. szeptember 30., péntek

Doctor Who - Closing Time River Songos része


Sziasztok!

Ebben a kis bejegyzésben a Closing Time River Songos részét említem meg.
Ugye, ahogy láthattuk a részben, River doktorrá vált, és persze eközben a Doktor után is kutat. Nagy benyomást tett rá, és nagyon szeretné ismét látni Őt.
Hirtelen feltűnik a Szemfedős nő és elárulja neki, hogy kitörölték az emlékeit. Szerintem ezek azok az emlékek, amikor még kislányként az űrhajósruhába volt bezárva és a Csend vigyázott rá, ahogy láthattuk a 6. évad első két részében is.
Persze, ez a nő tudja ki is River; tudja, hogy ő Melody Pond, aki megöli a Doktort. És itt a bökkenő. River nem akarja, és most kapcsolódik ide a The Impossible Astronaut és a Day of the Moon. Mint kiderült ebben a két részben, az űrhajósruha "megette" a kicsi Melodyt, és ami magát javította. Egyszóval lehetne mondani rá, hogy: Élt.
Tehát, amikor néztem angolul a részt (még felirat nélkül), akkor már arra, hogy végül is nem River Song öli meg a Doktort (akármennyire is akarják eltüntetni a az Utolsó Idő Lordot az egész Univerzumból, és akárhogyan akarják ezt mással elvégeztetni) hanem maga a ruha, ami Él.
Ugye, Melodynak kitörölték az emlékeit. Melodyról még többet is megtudunk majd a 13. részben (The Wedding Of River Song)
Nos, nekem eszembe jutott két alternatíva.
1. Bár River nem akarja megölni a Doktort, a ruha irányítja őt, és nem tud ellene mit tenni, majd törlik az emlékeit, vagy csak egy részét erről az egészről, hisz a The Impossible Astronautban már nem emlékszik rá, hogy ilyet tett volna, habár tudja (talán), hogy megölte a Doktort.
2. Olyanná válik, mint valami katona. Olyanná, mint akit a Let's Kill Hitlerben láthattunk, csak rosszabb. Hisz, ahogy mondta, arra született, hogy megölje a Doktort. Ezek után kitörlik az emlékeit, vagy csak egy részét.

Néhány kép a következő részhez. :) A nagyobb méretért kattints a képre.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése